måndag 18 augusti 2014

Installera golvvärme

Funderar du på att installera golvvärme ? Här är några goda råd innan du bestämmer dig! Att installera golvvärme är ett stort arbete. Här får du hjälp med både arbetet och alla svar på de funderingar du har om golvvärme.


Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning.

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med din golvvärme från Ebeco. Därför erbjuder vi års garanti på våra produkter. Vi samarbetar också med ett stort antal kunniga elinstallatörer som kan hjälpa dig att installera golvvärmen. När det gäller elektriska installationer finns det nämligen föreskrifter som måste följas. Med rätt rumsreglering sänker du energiförbrukningen på runt procent jämfört med konventionella reglersystem för golvvärme.


Vi har lösningar för både ny-, om - och tillbyggnad. Oavsett om du skall gjuta en platta på mark eller planerar att installera i träbjälklag eller på befintligt golv har vi förläggningssätt anpassade och .

Arbetet utförs av behörig elinstallatör. Allt material som skall användas skall finnas på plats i . Dålig isolering i golvet och felmonterad golvvärme kan leda till fuktskador som i sin tur leder till stora kostnader för husägaren. De flesta källare har inte så mycket utrymme under tak, vilket innebär att du i det senare fallet inte vill att golvet skall bygga för mycket.


Det finns isolerskivor av olika fabrikat ner till mm tjocklek. Det viktiga är att du väljer en skiva med ånggenomsläpp. Sedan kan du installera din golvvärme. Den som planerar att renovera toaletten börjar ofta att tänka i golvvärmebanor. Häromdan skulle jag köpa kakel och då ville kakelbutiken också sälja ett golvvärme till mig.


Försäljaren sa att jag fick installera själv bara jag följde instruktionen. Golvvärmens bästa plats är just i våtutrymmen. Man brukar säga att det elektriska golvvärmesystemet är ett fullvärmesystem och detta beror på att man inte behöver andra kompletterande värmekällor i det rum där man vill installera golvvärmesystemet.


Många väljer att konvertera till elektrisk golvvärme vid exempelvis renoveringar eller tillbyggnader och . Hur detta påverkas av golvvärme är idag inte utrett och därför är det svårt att ge några generella råd. Kontakta en fackman som undersöker grunden innan du bestämmer dig för att installera golvvärme i ett hus med krypgrund. Energiåtgång och inomhustemperatur.

När golvvärmen fungerar som det är tänkt ska du kunna. Vi har fått en fråga till styrelsen från en medlem angående att installera vattenburen golvvärme vid en badrumsombyggnad. Hur bör vi ställa oss till detta ? I nuläget finns vanliga vattenburna radiatorer i lägenheterna, vissa har valt att lägga in elektrisk golvvärme vid badrumsombyggnader. Varma golv i exempelvis badrum, tvättrum och andra utrymmen har blivit populärt. Det är idag enkelt att köpa ett komplett 2volts golvvärmepaket.


Byggmentor ger dig tipsen att tänka på och går igenom de olika alternativen för golvvärme och vad de kostar . Du får ett underbart skönt golv att gå på. Det blir snyggt och diskret. Du slipper element och rör, och får lättare att möblera. Men att installera golvvärme är inget litet ingrepp. Reglerna för att installera golvvärme skiljer sig för Vattenburen golvvärme, elektrisk 230V golvvärme och elektrisk lågvolts golvvärme.


Vi hjälper dig med en trygg installation av vattenburen golvvärme och en lösning som passar dig och ditt behov. Installera vattenburen golvvärme i Stockholm? Flooré erbjuder gör-det-själv-kit i olika storlekar för dig som vill lägga golvvärme själv. För den lite större installationen hjälper våra tekniker gärna till med materialberäkning, produktval och offert.


Du kan också enkelt vända dig till någon av våra återförsäljare som garanterat finns nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg