fredag 1 augusti 2014

Utbildning ovk

Hitta och jämför alla Sveriges utbildningar och kurser inom - OVK. OVK - en funktionskontrollant ska bl. Kursen bygger på de kunskapskrav som ställs på en behörig kontrollant.


Under fliken certifiering kan du läsa mer om certifiering som riksbehörig . Personer som ska ansöka om ny eller förnyad riksbehörighet som funktionskontrollant. För att bli certifierad OVK -kontrollant, Funktionskontrollant, ska du göra ett skriftligt prov (tentamen) som visar att du har kunskap om bygglagstiftningen och ett antal andra regelverk.

Kunskapskraven utgår ifrån certifieringsorganens lista på kunskapskrav. Den skriftliga tentamen är på timmar. Börjar du läsa på distans men känner att det inte är rätt sätt för dig att studera så kan man välja att komma till skolan istället och fortsätta från där man . OVK , obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i alla byggnader.


Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Som kontrollant ska du också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en . Ditt certifikat visar att du har rätt teknisk utbildning , praktisk erfarenhet och lämplighet samt att du har klarat av kunskapsprovet för sakkunnig funktionskontrollant.

Du har därmed rätt att utföra funktionskontroll av ventilationssystem, så kallad OVK. Vi erbjuder marknadens bästa distansutbildningar inom energi och ventilation. Information om utbildning. FunkiS strävar efter att alla som utför OVK ska ha en samstämmig uppfattning om hur ett OVK -uppdrag ska utföras och resultatet av utförd OVK ska överensstämma oavsett vilken besiktningsman beställaren anlitar. Längd: Kursen är tillgänglig i dagar.


Kurs på plats är heldagar) De flesta gör dock klart kursen på ca dagar. StartdatuFria starter, bokas med handledare efter önskemål. Typ av utbildning : Öppen utbildning.


Begreppet OVK stod urpsrungligen för obligatorisk ventilationskontroll. Du som ägare till vissa byggnader är skyldig att regelbundet anlita en behörig besiktningsman för att utföra en obligatorisk ventilationskontroll ( OVK ). Kursen läser du helt på distans med fria starter via Högskolan i Gävle! Din sökning i Västra götalands län göteborg gav ingen träff, därför har vi utvidgat sökområdet. Karta och vägbeskrivning.


Kiwa Sverige erbjuder certifiering för sakkunnig funktionskontrollant - OVK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg